Hopp til innhold
| Nyttig informasjon

Prisforhandlede sykler med NAV

1. mars 2024 startet ny rammeavtale for sykler som er prisforhandlet hos NAV. Vi lanserer nå flere nye sykler og tilbyr sykler i flere av avtalens kategorier. Når et produkt er prisforhandlet, betyr det at det er NAVs foretrukne produkt. Det vil si at disse produktene kan søkes på via NAV. Vi har flere sykler i ulike kategorier og poster som er på avtale. Dette er sykler til barn, ungdom, voksne og eldre. Nedenfor tar vi deg gjennom de ulike syklene og kategoriene.

To voksne, en mann og en eldre dame sykler på en side-by-side Orthros tandemsykkel. De ser på hverandre og smiler. Ved siden av de er det en dam og noen blokker.

Tandemsykler

En tandemsykkel er en sykkel som er laget for mer enn én person. Tandemsykling er ikke bare en måte å dele sykkelgleden med andre, men også en inkluderende aktivitet som gjør det mulig for alle å delta –  uavhengig av funksjonsnivå og alder.

Vårt sortiment av tandemsykler inkluderer et bredt utvalg av modeller, hver med sine unike egenskaper og fordeler. Nedenfor ser du en oversikt over de ulike syklene vi tilbyr.

To voksne damer sykler på en side-by-side Orthros tandemsykkel. De har akkurat syklet over en bro, og er omgitt av skog og natur.

Orthros side-by-side tandemsykkel

Orthros er en side-by-side tandemsykkel med en kraftig hjelpemotor fra Bafang, den kraftigste innenfor tandemsykler. Den gir ledsageren effekt selv ved minimal motstand i pedalene, og har den beste batterikapasiteten på markedet med opptil 100 km rekkevidde. Setene og styret kan justeres, og Orthros-setene gir god korsryggstøtte samtidig som brukeren har enkel tilgang til sykkelen.

Eldre mann sitter foran i tandemsykkelen Diaz. En voksen dame står på huk, mens hun hjelper mannen med å ta på skoa.

Diaz tandemsykkel

Diaz er en pålitelig og stabil tandemsykkel med brukeren foran i en avtagbar rullestolfront. Rullestolfronten kobles enkelt fra uten behov for ledninger eller wire.

Sykkelen er utstyrt med en kraftig Bafang-hjelpemotor montert i kranken, som gir god kraft på flatmark og i bakker. Diaz har mange justeringsmuligheter for både ledsager og bruker, for en mer behagelig sykkelopplevelse.

Mor og sønn sykler på Copilot tandemsykkel

Copilot 2 tandemsykkel

Copilot 2 er en tandemsykkel med to hjul der ledsageren sitter bak.

Den sterke hjelpemotoren fra Bafang, montert i bakhjulet, gir solid skyvekraft og sprer sykkelglede til både store og små syklister.

Friløpskranken gir mulighet for å koble ut pedalene til passasjeren. På denne måten er det mulig å hvile litt underveis på sykkelturen.

Trehjulssykler med to hjul foran

Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power er en serie med stabile og lettkjørte trehjulssykler med to hjul foran og el-motor. Viktoria Power og Viktor Power har innebygd krengning i rammene, noe som gjør at de er ekstra stabile i svinger. De skiller seg fra tradisjonelle trehjulssykler ved at de “legger seg” i svingene. Dette gir syklisten bedre stabilitet og en tryggere opplevelse.

Gutt sykler Vik trehjulssykkel

Vik Power trehjulssykkel

Vik Power er en trehjulssykkel for barn i barneskolealder. Trehjulssykkelen har den laveste innstigningshøyden på markedet og med innstegsplate og parkeringsbrems er det meget enkelt å komme seg av og på sykkelen.

Eldre dame sykler på trehjulssykkelen sin i strålende sol. Hun sykler langs vannet på en grusvei.

Viktoria Power trehjulssykkel

Viktoria Power trehjulssykkel er enkel å manøvrere og håndtere. Den har et intuitivt display, med noen få knapper. Viktoria Power gir sykkelglede til mange voksne og eldre. Dette er den nest største sykkelen i V-serien.

Mann på skogsvei med Viktoria Power trehjulssykkel

Viktor Power trehjulssykkel

Viktor Power er den største sykkelen i V-serien. Sykkelen har de samme gode funksjonene som Viktoria Power.

Hvorfor to hjul foran?

Det er mange fordeler med sykler med to hjul foran. To hjul foran gir deg full kontroll over trehjulssykkelen sin bredde, og du slipper og måtte se deg bakover for å orientere deg om hvor hjulene på sykkelen er. Sykler du på et fortau eller gjennom trange partier, har du full kontroll over hvor sykkelen er, hele tiden. Du får også økt stabilitet og en mer avslappet styrekontroll med to hjul foran. I tillegg så spinner hjulene mindre i terrenget.

City trehjulssykkel – tradisjonelle trehjulssykler for voksne

Trehjulssykkelen City er en serie med to elektriske trehjulssykler med to hjul bak. Ideell for de som ønsker å sykle men ikke lenger mestrer en tohjulssykkel.

Sykkelen har flere innstillingsmuligheter slik at den kan tilpasses den enkeltes behov.

Trehjulssykkel med sete og rygg

Cortes en en trehjulssykkel med et stort og komfortabelt sete og en justerbar og kraftig demper som gir trygge og gode sykkelturer. Et dreibart sete og lav innstigningshøyde gjør av- og påstigningen særdeles enkel.

Eldre voksen mann sykler på en Cortes trehjulssykkel. Han er fornøyd, mens han sykler i en hyggelig bakgård med brostein og asfalt.

Håndsykkel med god demping – Comp CC

Kan man ikke tråkke med føttene på grunn av redusert eller ingen funksjon i beina kan en håndsykkel være et godt alternativ.

Comp CC er en stabil og solid hånddrevet sykkel som triller lett og sørger for ypperlig forflytning i variert terreng. Lav sittehøyde øker fartsfølelsen og gir gode turopplevelser. Den solide demperen stilles inn etter vekt og behov.

Mads på tur i marka i håndsykkelen Comp CC. Vinter, sol og skog.

Veien videre

Ønsker du mer informasjon om våre sykler, utprøving eller en nøyere gjennomgang av syklene er det bare å ta kontakt. Vi har fagkonsulenter spredt rundt i hele landet, som bistår med informasjon og prøvekjøring.

I Hjelpemiddeldatabasen finner du også mer informasjon om sykler på rammeavtale.

Dame og mann på sykkeltur med sittesykler til et tjern

16.09.2021 | Nyttig informasjon

Aktivitetshjelpemidler – kjenner du rettighetene dine?

Les mer

En fornøyd eldre dame sykler på sin trehjulssykkel med to hjul foran på brygga i Skien.

15.09.2021 | Nyttig informasjon

Søk sykkel som forflytningshjelpemiddel

Les mer

Illustrasjon forsidebilde hjelpemiddel

11.10.2021 | Nyttig informasjon

Prisforhandlet med NAV

Les mer