Hopp til innhold
| Nyttig informasjon

Prisforhandlede sykler med NAV

Når et produkt er prisforhandlet, betyr det at det er NAVs foretrukne produkt. Vi i Bano Life har flere sykler i ulike kategorier/poster som er på avtale. Nedenfor tar vi deg gjennom de ulike syklene og hva det vil si å være på avtale.

Lene sykler på sittesykkelen Scorpion på en grusvei i skogen. Hun smiler med solbriller på.

Hva betyr det egentlig at et hjelpemiddel er prisforhandlet?

Når et produkt er prisforhandlet med NAV betyr det at det er på rammeavtale med NAV. Hjelpemidler som er en del av en rammeavtale er NAVs foretrukne produkter og en del av deres nasjonale sortiment. Når man søker om et hjelpemiddel skal det alltid vurderes først om et av hjelpemidlene som finnes i en av rammeavtalene kan brukes for å dekke behovet for tilrettelegging. Det er disse produktene man i utgangspunktet kan få innvilget. Rammeavtalene er delt inn i poster. I Hjelpemiddeldatabasen finner du en oversikt over de ulike postene/kategoriene som rammeavtalen for sykler inneholder. I hver kategori/post er det ett eller flere produkter, der førsteplass er det foretrukne produktet. Dette er da de prisforhandlede syklene som er på avtale med NAV. Vi bruker prisforhandlet og på avtale litt om hverandre, men det betyr i utgangspunktet det samme.

1.mars 2020 trådte den nye rammeavtalen på sykler i kraft. Vi er vinnere i flere kategorier og har syv sykler som dekker et vidt spekter av behov for barn, ungdom og voksne.

Prisforhandlede trehjulssykler for barn, ungdom og voksne

Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power er en serie med stabile og lettkjørte trehjulssykler. Disse unike trehjulssyklene oppleves som tohjulssykler. Viktoria Power og Viktor Powers innebygde krengning i rammen gjør dem ekstra stabile i svinger. De skiller seg fra tradisjonelle trehjulssykler ved at de “legger seg” i svingene, noe som også gir en tryggere følelse. Trehjulssykler med to hjul foran er prisforhandlede sykler, og har en egen post i rammeavtalen med NAV.

Kort film som viser hvordan trehjulssyklene våres er å sykle med. I videoen tar produktansvarlig Mads Randem deg med gjennom trange partier og skarpe svinger – på vei og grus.

Hvorfor to hjul foran på trehjulssykler?

Det er mange fordeler med sykler med to hjul foran. To hjul foran gir deg full kontroll over trehjulssykkelen sin bredde, og du slipper og måtte se deg bakover for å orientere deg om hvor hjulene på sykkelen er. Sykler du på et fortau eller gjennom trange partier, har du full kontroll over hvor sykkelen er, hele tiden. Du får også økt stabilitet og en mer avslappet styrekontroll med to hjul foran. I tillegg så spinner hjulene mindre i terrenget.

Prisforhandlet trehjulssykkel med dreibart sete

Cortes en en trehjulssykkel med et stort og komfortabelt sete og en justerbar og kraftig demper som gir trygge og gode sykkelturer. Et dreibart sete og lav innstigningshøyde gjør av- og påstigningen særdeles enkel.

Prisforhandlede liggesykler for ungdom og voksne

Scorpion fs er en serie med tøffe fulldempede sykler med tre hjul og fantastisk komfort og fremkommelighet. Dette er et glimrende valg for brukere som skal ferdes på ulike veier og underlag. Med solide dekk og enestående uavhengig demping spiller det ingen rolle om det er nylagt asfalt eller ujevn grusvei. Med sittesykkelen Scorpion fs 20 har vi også en fulldempet juniormodell.

Sittesykler, også kalt liggesykler har et langt lavere tyngdepunkt enn andre trehjulssykler og opererer med en helt annen sittestilling som for mange føles mer behagelig. Det er flere setemuligheter og ulike typer rygg- og nakkestøtter som gir god avlastning og støtte til hofter, skuldre, nakke med mer.

Liggesykler tilbys i ulike modeller med ulik plassering av hjulene. To hjul foran eller bak gir ulike opplevelser og fordeler. Kroppens funksjonsnivå i kombinasjon med formål og området det skal sykles i er viktige faktorer å vurdere.

Du finner flere filmer på den prisforhandlede sittesykkelen Scorpionfs 26 og fs 2o her.

Hvorfor to hjul foran på liggesykler?

I tillegg til at våre trehjulssykler har to hjul foran har også våre liggesykler dette. Det er flere fordeler med to hjul foran, som nevnt tidligere i teksten. Blant annet gir det full oversikt over sykkelens bredeste punkt og sørger for god stabilitet og trygghet når du sykler. På vår YouTube-kanal finner du en egen spilleliste der produktsjef Mads Randem viser frem Scorpion-syklene og demonstrerer de ulike funksjonene. I tillegg finner du også flere videosnutter som viser deg fordelene med to hjul foran.

Prisforhandlet håndsykkel – Prachberger Comp CC

Kan man ikke tråkke med føttene på grunn av redusert eller ingen funksjon i beina kan en håndsykkel være et godt alternativ. Det finnes mange varianter av hånddrevne trehjulssykler, slik som sykkelfronter (som festes til rullestol) og ulike typer hånddrevne sittesykler med ulik sittehøyde.

Hvilken sykkel som egner seg best kommer nok en gang an på hvor det skal sykles, hvor langt og hva som passer best for kroppens funksjonsnivå. Vi anbefaler å prøve flere sykler før man bestemmer seg.

Dette er en stabil og solid hånddrevet sykkel som triller lett og sørger for ypperlig forflytning i variert terreng. Lav sittehøyde øker fartsfølelsen og gir gode turopplevelser. Den solide demperen stilles inn etter vekt og behov.

Klikk deg inn på denne lenken, så finner du filmer på den prisforhandlede håndsykkelen Prachberger Comp CC.

Veronica smiler til kameraet mens hun sykler på håndsykkelen Comp CC. Hun er ute i skogen og sykler på en grusvei.

Våre syv prisforhandlede sykler er altså følgende:

I Hjelpemiddeldatabasen finner du mer informasjon om sykler på rammeavtale.

Eldre dame sykler på trehjulssykkelen sin på brygga i Skien. Sola skinner og hun ser utover mot vannet.

16.09.2021 | Inspirasjon

Trehjulssykler for voksne

Les mer

Dame og mann på sykkeltur med sittesykler til et tjern

16.09.2021 | Nyttig informasjon

Aktivitetshjelpemidler – kjenner du rettighetene dine?

Les mer

En fornøyd eldre dame sykler på sin trehjulssykkel med to hjul foran på brygga i Skien.

15.09.2021 | Nyttig informasjon

Søk sykkel som forflytningshjelpemiddel

Les mer