Hopp til innhold
| Nyttig informasjon

Sammenleggbare elektriske vogner

Det kan være vanskelig å få med de med fysiske og psykiske utfordringer ut for å nyte skog og mark. Dette kan være fordi man ikke har krefter eller evner til å gå både på kortere eller lengre turer. Vi jobber aktivt for at alle skal ha like muligheter uansett utfordringer – for det gjør noe positivt med kropp og sinn å være ute i naturen. Det gir oss påfyll og glede! 

Familie på gåtur med hunden og datteren på 8 år. De Datteren på 8 år sitter i en vogn, mens hunden går ved siden av.

By eller land? Klart du kan!

Terrengvogner eller vogner med store hjul gjør naturen tilgjengelig for flere. Her kommer også vogner med hjelpemotor godt med, da det fort kan bli tungt å trille uten litt ekstra hjelp. En hjelpemotor senker terskelen for å dra ut på tur, og gir mulighet for at enda flere kommer seg ut. En vogn gir dere muligheten til å navigere rundt på asfalt, men også på stier og i utmark hvor det er ulendt terreng som ikke egner seg like godt for rullestolbruk. Slik vil naturen være innenfor rekkevidde uansett funksjonsevne.

Hvorfor velge en Josi-vogn?

Josi-vognene sikrer mobilitet i all slags terreng og legger til rette for at alle kan være med på tur, enten man ønsker å sitte i vognen hele tiden eller gå deler av turen. På denne måten kan man velge å gå den strekningen man selv evner. Den elektriske motoren er stillegående, har lang rekkevidde og sørger for god avlastning for den som triller. Vognen finnes i to ulike modeller og i flere størrelser, og de egner seg for barn og ungdom i alle aldre. Med gode posisjoneringsmuligheter og et bredt tilbehørssortiment kan vognene tilpasses etter deres behov.

Josi Pro E-drive og Josi Wismi E-drive representerer en ny standard for elektriske vogner designet for barn og ungdom. Disse vognene kombinerer god posisjonering med imponerende funksjonalitet. Josi Wismi E-drive er på rammeavtale med NAV. Lengre ned i artikkelen forklarer vi fordelen med å være på avtale.

Sammenleggbar

Den kan legges sammen, og på den måten får du den enklere med deg i bagasjerommet på bilen.

Produktbilde av styringsenheten til Josi Wismi e-drive vognen

Enkel å manøvrere

Kraften fra hjelpemotoren justerer du enkelt ved hjelp av knappene som er plassert på håndtaket.

Mads lener seg på vognen som Oline på 8 år sitter i. De smiler til kameraet. De står på grusveien foran et hus.

Stillegående

Vognene er stillegående, og lyden fra hjelpemotoren forstyrrer ikke.

Trygghet og Komfort

I Josi-vognene sitter man både komfortabelt og trygt. Vognene er utstyrt med flyttbare posisjoneringsputer, slik at de enkelt kan tilpasses brukerens behov. I tillegg er seteputene utstyrt med memory foam som former seg etter kroppen, da blir turen ekstra komfortabel. 

Ta meg med på tur, da vel! 

Vognene kan legges sammen, og får plass i bagasjerommet på bilen. De veier også adskillig mindre enn mange rullestoler og kan derfor enkelt håndteres av én person. Så ta den gjerne med på tur! 

Familie på tur omgitt av et vann og skog. Datteren sitter i en vogn, mens foreldrene lener seg mot datteren. Moren holder hunden i bånd.

Josi Wismi E-drive

Josi Wismi E-drive er enkel å få med seg ut på tur. Den har lang rekkevidde, stillegående motor og god fremkommelighet. Den integrerte setetilten på 35 grader gjør også at brukeren kan legges ned i en hvilende stilling.

Denne modellen er på rammeavtale med NAV.

Josi Pro E-drive vogn plassert ute i naturen. Den står på gresset, med himmelen og noen fjell i bakgrunnen. Du ser vognen fra siden.

Josi Pro E-drive

Vognen har regulerbar setedybde og sammen med kroppsstøtten gir dette meget gode posisjoneringsmuligheter. Vognen kan enkelt tilpasses for hvile eller søvn, med muligheten til å legge ryggen helt ned og justere fotstøtten for optimal liggeposisjon. For ytterligere posisjoneringsbehov finnes individuelt justerbare sidestøtter for både rygg- og setedel som tilbehør.

Hvordan anskaffer jeg meg en vogn via NAV?

De fleste som har bruk for en elektrisk vogn kan søke om å få det innvilget gjennom NAV. Josi Wismi E-drive er prisforhandlet, det vil si at den er på rammeavtale med NAV. Når man søker om et hjelpemiddel, skal det alltid vurderes først om et av hjelpemidlene som finnes i en av rammeavtalene kan brukes for å dekke behovet for tilrettelegging. Det er disse produktene man i utgangspunktet kan få innvilget.

Les mer om anskaffelsesprosessen nedenfor, eller ta kontakt om du ønsker mer informasjon eller veiledning.