Hopp til innhold
| Solskinnshistorier

Håndsykkelen Comp CC er helt sjef!

"Jeg kan legge ut på sykkeltur og føle meg trygg. Jeg har kjørt den sykkelen sjukt hardt, og jeg vet at den holder", forteller Thomas Jacobsen. Den tidligere lovende innebandyspilleren ble taklet hardt og ble lam fra livet og ned. Tre år senere ble han lam fra halsen og ned i en kjelkehockeyulykke. Thomas trente seg opp og fikk tilbake funksjonen i overkroppen. I dag er han kjent som en fremragende kjelkehockeyspiller og tidligere Paralympics-deltaker i alpint (sitski). På fritiden elsker han så sykle på sin håndsykkel. Under følger hans anmeldelse av håndsykkelen Comp CC.

Mann på håndsykkel ved sjøen i solnedgang. Foto.

Jeg kan sykle der ingen ville tro at en håndsykkel kan komme seg frem. Den frihetsfølelsen jeg opplever ved å komme meg ut i skauen med denne sykkelen er nesten ubeskrivelig og betyr så vanvittig mye for meg. De hydrauliske bremsene er helt sinnssyke! Støtdemperen «fjerner» støtene jeg tidligere har opplevd ved å sykle i ulendt terreng. Dette er behagelig og en viktig og riktig avlastning for ryggen min. En helt ny verden!

Fremkommelighet, trygghet og komfort har åpnet muligheter for meg som jeg ikke ante at jeg hadde. Håndsykkelen viser holdbarhet og kvalitet. Jeg sitter godt og behagelig på grunn av demperen, og setet på sykkelen er formet slik at jeg kan «jobbe» godt.

Mann på sykkel i skogen. Foto
Mann på sittesykkel i skogen. Foto

Range’n på batteriet gir meg mulighet til å dra ut på tur uten noen bekymringer. Jeg skjønner ikke hvorfor noen velger bort hjelpemotor. Hjelpemotoren gjør at håndsykkelen kan brukes til flere formål, enten du ønsker det som fremkomstmiddel, trening eller begge deler. Ved bruk av hjelpemotoren kan jeg legge ut på langtur uten å bli noe sliten, og når jeg ønsker trening kan jeg velge litt hjelp eller slå hjelpemotoren helt av.

Selv om Comp CC håndsykkel er en terrengsykkel med grove dekk kan jeg fint sykle på asfalt. Det er ikke tungt i det hele tatt. Dette er ikke no´dritt! Jeg stoler på sykkelen.

De som kjenner meg vet at jeg er ærlig, kritisk og opptatt av detaljer. I min verden vil det alltid være småting som kan løfte noen funksjoner enda mer, men denne sykkelen dekker alle mine behov.

På en skala fra 1-10 gir jeg håndsykkelen Comp CC en 10-er. Alle kan bruke denne!

Utsnitt av demperen og hjulet til sittesykkelen Scorpion

21.09.2021 | Nyttig informasjon

Demping på liggesykkel – er det no’ vits?

Les mer

Utsnitt av hjulene på en trehjulssykkel med to hjul fremme

15.09.2021 | Nyttig informasjon

Hvorfor to hjul foran på trehjulssykler?

Les mer

En fornøyd eldre dame sykler på sin trehjulssykkel med to hjul foran på brygga i Skien.

15.09.2021 | Nyttig informasjon

Søk sykkel som forflytningshjelpemiddel

Les mer