Hopp til innhold
| Nyttig informasjon

Prisforhandlede akebrett og sitski

Vi er vinnere i flere kategorier, og har fem sitski og multikjelken Snowcomfort på avtale.

Sitski-kjøring i alpinbakken med ledsager

Vi har et stort utvalg av prisforhandlede sitski til barn, ungdom og voksne. Både for aktive personer og personer med behov for ulik grad av tilrettelegging. Utvalget består av sitski til ledsagerkjøring og til de som ønsker å drive egenkjøring. Vi har også prisforhandlet akekjelken, SnowComfort som gir god støtte, sittekomfort og trygghet. 

Vi er markedsledende og har høy kompetanse innenfor sitski segmentet der mange av våre ansatte er utdannede sitskiinstruktører.  

Hva betyr det egentlig at et hjelpemiddel er prisforhandlet?

Når et produkt er prisforhandlet med NAV betyr det at det er på rammeavtale med NAV. Hjelpemidler som er en del av en rammeavtale er NAVs foretrukne produkter og en del av deres nasjonale sortiment. Når man søker om et hjelpemiddel, skal det alltid vurderes først om et av hjelpemidlene, som finnes i en av rammeavtalene, kan brukes for å dekke behovet for tilrettelegging. Det er disse produktene man i utgangspunktet kan få innvilget.  Rammeavtalene er delt inn i poster. I Hjelpemiddeldatabasen finner du en oversikt over de ulike rammeavtalene og postene/kategoriene som rammeavtalene inneholder. I hver kategori/post er det ett eller flere produkter, der førsteplass er det foretrukne produktet. 

Akekjelke for barn og ungdom

Multikjelken Snowcomfort har svært god støtte, tilpasningsmuligheter og sittekomfort; i tillegg til at den kan brukes som pulk og på skøytebanen. Her kan du se video av SnowComfort i akebakken og som pulk

Mads og Oline er klare for aketur med SnowComfort. Det snør lett, Mads står på ståbrettet bak Oline. Oline har armene opp under ansiktet og ser spent ut.
Mads og Oline er klare for å ake med SnowRacer King Size kjelken. Det snør lett.

Sitski for nybegynnere, viderekomne og erfarne skikjørere

Hvilket utgangspunkt bruker har er det første og viktigste for valg av sitski, men også ledsagers ferdighetsnivå må tas hensyn til om ønsket og behovet er ledsagerstyrt sitski. Vi kartlegger brukeren for å finne den sitskien som passer best ut fra vekt, høyde, setebredde og behovsnivå, aktiv/passiv. 

Ta alltid kontakt med en av våre fagkonsulenter for å kombinere fagkompetanse og produktkunnskap slik at dere tar de rette valgene. Nedenfor finner dere en enkel veileder for å hjelpe dere litt på vei til valget av en sitski. 

Sitski for barn

Til barn så anbefaler vi stort sett ledsagerstyrt sitski. Praschberger Snowball for de aller minste og Tessier Tempo Uniski for brukere over 30 kg.  

Vekten og høyden på bruker er med på å avgjøre valget av sitski. Modellene har ulike rammestørrelser og spesielt for de minste er det greit å velge en modell som ikke er uhensiktsmessig for stor. Prachberger Snowball er designet spesielt for barn i barnehagealder og tidlig skolealder, og den sitskien vi oftest anbefaler for denne aldersgruppen. For eldre/høyere brukere har de andre alternativene store justering- og tilpasningsmuligheter for å dekke brukere fra 120 – 200cm. 

Mads og Sophie kjører slalåm. Mads styrer og Sophie sitter i sitskien. Det er blå himmel og sola skinner.

Ledsagerstyrte sitski for ungdom og voksne

Tessier Tempo Uniski ledsagerstyrt er sitski for de som ønsker og har behov for en ledsagerstyrt sitski. Her kan man velge ulike typer seter ut i fra brukers behov. Brukernes behovsnivå kan være svært ulikt, men her deler vi de inn i aktiv/passiv. En aktiv bruker har ofte behov for lite eller mindre støtte og klarer seg stort sett bra med et standard sete. For de større og/eller passive brukerne anbefaler vi et mer omsluttende sete med god støtte. Her har vi Grand Comfort og Bucketsete. Grand Comfort finnes i to størrelser og gir god støtte og komfort. Bucketseat er et standardsete, men med høyere rygg for bedre omslutning og støtte.   

Egenkjørte sitski for ungdom og voksne

Hvilke forutsetninger personen har er det viktigste for valg av egenkjørt sitski. Med forutsetning menes skadenivå og hvordan dette først og fremst påvirker balansen. 

Sterkt nedsatt balanse

En person med sterkt nedsatt balanse (f.eks. TH2) vil kunne ha best nytte av en sitski med lavt tyngdepunkt for å opprettholde balansen enklere. Tessier Tempo Access har et meget lavt tyngdepunkt (kun 19 cm over bakkenivå) som sørger for god kontroll over sitskien og gjør at enda flere kan være selvstendig og oppleve mestring i alpinbakken. 

Noe bedre balanse

Har personen noe bedre balanse vil en kunne ha forutsetninger til en sitski med moderat sittehøyde som gir et høyere og bredere aktivitetsnivå. Tessier Tempo Uniski er svært enkel å manøvrere, fungerer godt til fritidsbruk sammen med venner og familie, men også for den mer aktive brukeren som søker fart og spenning. Tempo Uniski har også god demping som forhindrer støt/slag og bidrar også til bedre stabilitet og kontroll over sitskien.  

God balanse

En person med god balanse, kombinert med høyt aktivitetsnivå, kan i tillegg til de nevnte modellene også ha forutsetning for en modell med store justeringsmuligheter. Personer med god balanse vil kunne ha nytte av en sitski som kan endres underveis for å stimulere til videre bruk. Sitskien Scarver er fleksibel og man kan enkelt justere; sittevinkel, tyngdepunkt på ski og høyde på rammen. Den har også prisforhandlet Dualadapter som tilbehør som gjør at personen enkelt kan bytte mellom én og to ski på under to minutter. Dette kan være nyttig for personer som kjører alpint under svært ulike forhold og bakker. 

Tessier Tempo Access – egenkjørt sitski
Praschberger Monoski – egenkjørt sitski
Tessier Scarver – egenkjørt sitski
Tessier Tempo Uniski – egenkjørt sitski
Tessier Tempo Dualski – egenkjørt sitski
En dame sitter i en egenkjørt sitski. Bildet er tatt bakfra og du ser henne kjøre nedover slalåmbakken i idyllisk vinterlandskap.

22.09.2021 | Nyttig informasjon

Egenkjørt sitski – hva skal jeg velge?

Les mer

To som kjører slalåm i med ledsagerstyrt sitski. En sitter og en styrer bak. Sola skinner og lyser opp deler av slalåmbakken.

17.09.2021 | Nyttig informasjon

Ledsagerstyrt sitski – hva skal jeg velge?

Les mer

To som kjører slalåm i med ledsagerstyrt sitski. En sitter og en styrer bak. Sola skinner og lyser opp deler av slalåmbakken.

22.09.2021 | Nyttig informasjon

Individuelle tilpasninger av sitski

Les mer