Hopp til innhold
| Solskinnshistorier

Walter (49) er 100% delaktig i familielivet igjen – takket være aktivitetshjelpemidler fra BanoLife

12.a08-2010. Livet er herlig. Walter (40) jobber som logistikk- og lagersjef hos en stor importør av fotoutstyr i Bærum. Sammen med kone og tre barn går han turer ved hytta, sykler og står på ski. Barna er særdeles aktive innen idrett, og selv er han på elitenivå i både vannpolo og judo.

Walter og Veronica i skibakken. Walter i sitski. Foto

Knust av gaffeltruck

Det er lunsjpause på jobb og Walter har telefonmøte. Han tusler rundt på lageret mens han prater i telefonen. En ung gutt kjører en fullastet gaffeltruck uten tillatelse. Trucken er elektrisk og dermed stillegående, så Walter hører den ikke. Plutselig tar livet en enorm vending og han blir truffet. Føttene og leggene knuses. I dag er han nesten helt avhengig av rullestol og har diagnosen «kronisk regionalt smertesyndrom».

Den tidligere svært aktive mannen føler seg utestengt. Utestengt fra all aktivitet. Familien synes ikke det er det samme uten pappa til stede på trening og annet moro.

Sykkelen redder ham fra utestengelsen

Walter viser frem sittesykkelen sin. Foto
Foto: Privat

Etter litt søking på nettet finner Walter en sykkel som kan være løsningen, en Comp CC. Med hjelp fra Stål Rune i BanoLife får han søkt NAV om sykkelen.

Endelig kan han sykle datteren til skolen. Han får også trent igjen og sykler til jobb hver dag. Endelig er han en del av familien igjen.

Walter sykler i dag opp mot 140 km i uken.

Så kommer vinteren og Walter får høre om sitski

Det blir for kaldt og glatt for sykling, og Walter er igjen i samme kinkige situasjon. Han kontakter BanoLife igjen, og vipps har han en piggkjelke med både langrennsski og skøyter. Han er stadig på skitur med familien, både hjemme i Heggedal, på Gol og på Evje. De tar seg også en skøytetur Gjellumvannet i ny og ne.

I januar 2017 er Walter på et fire ukers opphold på Catosenteret. Der møter han Robert Skogvold. Walther er imponert over hva Robert får til på sitski, og blir solgt etter å ha sett noen bilder og videoer. «Jeg bare MÅ prøve dette!», tenker han. De to eldste barna husker ikke sist de sto på ski med pappa, mens yngstemann var bare to da Walter ble skadet.

Mann i alpintpakken med sitski og instruktør
Mann i alpintbakken alene med sitski. Foto

Noen uker senere er Walter på BanoLifes vinteraktivitetsdag i Tryvann og prøver sitski for første gang. En måned senere leier han en sitski og har en herlig helg i bakken i Trysil med venner. Nå har han fått sin egen sitski og har hatt opplæring med BanoLife. Han påstår at han foreløpig ikke har helt kontroll.

I februar skal Walter på et tre dagers sitskikurs i Tryvann sammen med sin kone. «Kanskje jeg suser ned bakken etter det!», smiler han.

Læringskurven er bratt og vi i BanoLife har troa på Walter.

Slik så det ut da vi hadde oppføring med Walter i Oslo Vinterpark

100% delaktig – stor frihetsfølelse

Sitskien (samt sykkelen og kjelken) gjør at Walter endelig kan være 100% delaktig med familien igjen. Han synes det er gøy å trene og han blir i godt humør av å kjøre sitski.

«Det gir en stor frihetsfølelse, samtidig som er det gøy å kunne trene igjen, og være sammen med familien

Walter

Etter ulykken omskolerte Walter seg til å bli mediegrafiker/fotograf. I dag er han ufør, men har et stort ønske om å komme tilbake i 30-50% stilling.

Takknemlig

«Jeg vil bare si tusen takk for de opplevelsene og mulighetene dere har gitt meg, min familie og mange andre i lignende situasjoner. En spesiell takk til Veronica, Andrea og Stål

Walter

Vi i BanoLife er rørt over Walters fine ord og ønsker ham lykke til videre med sitskikjøringen. Vi krysser fingrene for mange fine dager i bakken i vinter, og gleder oss til å se ham suse nedover veldig snart! ?

Sitski ledsagerkjøring i full aktivitet ned alpinbakken

08.11.2022 | Inspirasjon

Sitski – et hjelpemiddel for en aktiv og morsom vinter

Les mer

Dame og mann på sykkeltur med sittesykler til et tjern

16.09.2021 | Nyttig informasjon

Aktivitetshjelpemidler – kjenner du rettighetene dine?

Les mer

To som kjører slalåm i med ledsagerstyrt sitski. En sitter og en styrer bak. Sola skinner og lyser opp deler av slalåmbakken.

22.09.2021 | Nyttig informasjon

Individuelle tilpasninger av sitski

Les mer