Hopp til innhold
Mor sikrer sønnen i bilstolen

Sikker i bil del 2: Når seter i vanlig handel ikke kan benyttes

Webinar Arkiv
Dato: 09.06.2022 Klokkeslett: 11:00 Sted: Digitalt
Kl. 11-12

I Norge er det  påbudt å sikre barn i bil, og det er bilens sjåfør som er ansvarlig for at passasjerer under 15 år er sikret.
Kilde: Statens vegvesen

Vi vet at det er mange som ikke kan nok om sikring i bil. Både når det gjelder personer og løse gjenstander. Vet du for eksempel at barn skal sitte bakovervendt så lenge som mulig? Eller at bilbeltet skal strammes til etter at det er festet? Det finnes mange råd og retningslinjer på hva som er sikrest for funksjonsfriske, men hva med de som trenger ekstra sikring, støtte og posisjonering? Vi vil i vår webinarserie snakke om nettopp dette sammen med dyktige gjester.

I andre del ser vi på hvilke muligheter og produkter som finnes for å sikre barnet i en bil. Vi blir med i en vanlig detaljhandel, og ser på løsninger der. Hvis disse ikke kan benyttes, hva skal til for å få innvilget spesialtilpassede bilseter? NAV Bilsenter Vest vil fortelle om regelverket og søkeprosessen rundt trygdebil. De vil si litt om hvilke muligheter finnes og se på tilpasninger i egen bil. Vi vil høre egenerfarte opplevelser, tips og triks for bilturen fra Handikappedes barn foreldreforening, og vi får høre en mor fortelle om sin opplevelse fra baby til stor jente i bilsete.

Gjester:
Babyshop – Veronica Hagen
Hernik – Markus Jacksch
NAV Hjelpemiddelsentral, Bilsenter Vest – Jarle Strømsnes og Patrik Fritzon
Handikappedes barn foreldreforening – Annette Jensen
Emily og Åshild