Hopp til innhold
Mor sikrer sønnen i bilstolen

Sikker i bil – del 1: Generelt om sikring i bil

Webinar Arkiv
Dato: 19.05.2022 Klokkeslett: 11:00 Sted: Digitalt
Kl. 11-12

I Norge er det  påbudt å sikre barn i bil, og det er bilens sjåfør som er ansvarlig for at passasjerer under 15 år er sikret.
Kilde: Statens vegvesen

Vi vet at det er mange som ikke kan nok om sikring i bil. Både når det gjelder personer og løse gjenstander. Vet du for eksempel at barn skal sitte bakovervendt så lenge som mulig? Eller at bilbeltet skal strammes til etter at det er festet? Det finnes mange råd og retningslinjer på hva som er sikrest for funksjonsfriske, men hva med de som trenger ekstra sikring, støtte og posisjonering? Vi vil i vår webinarserie snakke om nettopp dette sammen med dyktige gjester.

I første del vil vi fokusere på hva det vil si å være sikker i bil GENERELT, og på sikring av barn SPESIELT. Vi tar dere gjennom vårt bilsikringskurs og vi intervjuer Nullvisjon Agder. De jobber dedikert med holdningsskapende trafikkarbeid. Sammen med Havarikommisjonen ser vi på analyser av bilulykker, og hvilke erfaringer de har gjort seg gjennom årene som følger av feilsikring. Avslutningsvis gir vi ordet til Silje Kristine Hansen fra Trygg Trafikk, som vil komme med kunnskap og erfaringer fra sine prosjekter.

Gjester:
Nullvisjon Agder – Tom Erik Dønnestad og Torstein Salvesen
Havarikommisjonen – Trond Boye Hansen og Marius Hanssen Raddum
Trygg Trafikk – Silje Kristine Hansen

Se video-opptak av webinarserien her: