Hopp til innhold
Gutt i KidsFlex bilstol fra Bardum

Posisjonering i bilsete

Webinar Arkiv
Dato: 28.09.2022 Klokkeslett: 11:00 - 12:00 Sted: Digitalt URL: Påmelding
Barn med nedsatt funksjon kan ha forskjellig grad av vansker med for eksempel muskelaktivitet, sittebalanse, kontrakturer eller skjevstillinger. Ufrivillige bevegelser og/eller uro forekommer også.  Da er det spesielt viktig å posisjonere riktig, selv i bilstolen, for at barnet skal sitte sikkert og godt. Korrekt sittende posisjonering er også viktig for å forebygge skjevstillinger, og for at barnet ikke skal bruke opp energien sin på å holde balansen i sittende, en spesielt krevende stilling under bilkjøring

Som de fleste andre familier skal man ofte av gårde med bil, i privat regi eller gjennom offentlig transport, drosje og lignende. Bruk av bilstol er lovpålagt opp til 10 års alder, og anbefales bakovervendt til og med 4 år. Vår erfaring tilsier at barn med nedsatt funksjonsevne ikke bare trenger spesialbilsete, men også ekstra støtte i form av posisjonering og annet utstyr for at de skal sitte trygt og forsvarlig.

Se opptak av vårt webinar og få et innblikk i hvilke muligheter som finnes og hva man kan gjøre for å hjelpe barnet. For ut på tur, det må man!

Fysioterapeutene Ketil Simonsen og Mona Skogstrand vil i dette webinaret vise hvordan man kan posisjonere et barn i et spesialbilsete. De vil fordype seg i posisjonering i sittende stilling og vise praktiske eksempler.