Hopp til innhold
Fire smilende eldre mennesker ser på hverandre, ler og koser seg på en benk ute. En sykepleier står i bakgrunn og ser på de.

Fysisk aktivitet, teknologi og motivasjon blant eldre – del 2

Webinar Arkiv
Dato: 06.04.2022 Klokkeslett: 11:00 Sted: Digitalt URL: Påmelding

Inaktivitet er vår tids store utfordring!

Nedstengingen har rammet den fysiske aktiviteten til eldre hardt. Forskning viser at selv korte perioder uten fysisk aktivitet kan få store konsekvenser for mennesker i denne aldersgruppen. Forfallet begynner fort. Å sitte stille i dager og uker påvirker helsen vår.

Kilde: Røde Kors og forskning.no

– Hvordan tilrettelegge for hverdagsaktivitet i pleie -og omsorgstjenesten?
Vi vet at hverdagsaktivitet kan være en utfordring i en travel hverdag og har derfor invitert dyktige foredragsholdere som kan inspirere og dele verdifull kunnskap. Det blir to ulike deler med forskjellige tema og fokus, så ta gjerne en titt på innholdet under.

Del 2: Egenerfaringer – En dialog til inspirasjon!

I samarbeid med Motitech går vi dybden og ser på noen institusjoner som har klart å kombinere fysisk aktivitet og teknologi for eldre, og henter både kunnskap og inspirasjon fra disse.

To viktige prosjekter med fordypning i kombinasjonen av kognitiv og fysisk aktivitet har blitt gjennomført med inspirerende funn-vi tar en nærmere titt. Vi får hører egenopplevde erfaringer fra både sykehjem og kommune rundt hverdagshelse og kombinasjonen teknologi og aktivitet.

Gjester:
Bergen kommune ved Ida Saxevik
Motitech AS ved Solfrid Sagstad
Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse ved Elisabeth Telenius
Bergen Røde Kors Sykehjem ved Tove Kristine Sandve
Road Wolds for Seniors ved Jan Inge Ebbesvik
Fysioflix ved Ragna Sigmo Skipstad
Masfjorden kommune ved Elin Eikemo og Åse Elin Solheim

Hjertelig velkommen!