Hopp til innhold

En god natts søvn er direkte avhjelpende i hverdagen – for alle i husholdningen!

Webinar Arkiv
Dato: 30.03.2023 Klokkeslett: 09:00 - 10:00 Sted: Digitalt

Bytte posisjon, vende barnet, våkne opp av alarmer, gråt, smertelindring og generelt sove på tå hev. Dette er bare noen få eksempler på hvordan natten kan utarte seg for noen familier.

I dette webinaret har vi invitert fysioterapeut Menno van Etten til oss, der han sammen med vår fagkonsulent Stål Rune Jensen skal se på forskjellige utfordringer foreldre og pleiere står ovenfor på natten og hvordan disse kan gjøres enklere. Vi vet også at det er lite som skal til for å få et trykksår, og det er både tid-og ressurskrevende å behandle. Ikke minst er det smertefullt for barnet.

Bli med på vårt webinar der vi blant annet går igjennom hvordan man kan bidra til en god natts søvn ved å posisjonere riktig. Hvordan man kan oppnå mindre slimdannelse i liggende stilling og finne ulike årsaker til trykksår og forebygging av disse. Du vil også få møte Niels, en 16 år gammel gutt med Duchennes muskeldystrofi. Hans historie er sterk, men med gode hjelpemidler lever han en godt liv med både skole og venner. Han vil fortelle om hva en god natts søvn gjør med livskvaliteten og mestring i hverdagen hans. 

Under webinaret vil du få presentert hva som er unikt med vendemadrassen, og sammen går vi nærmere inn på følgende:

  • God søvn og hvile kan gi godt aktivitetsnivå på dagen
  • I trygge hender (Pasientsikkerhetsprogrammet)
  • Bedring av lungefunksjonen ved hjelp av vending
  • Hva er en god liggestilling?
  • Hvordan forebygge deformasjoner?
  • Hvordan forebygge trykksår?

Hvordan skiller Tidewave Junior seg ut fra andre madrasser? 

  • Første produkt for trykkfordeling og reposisjonering for personer under 40 kg
  • Krummer seg rundt barnet/ungdommen
  • Kontinuerlig og stillegående vending

Menno er utdannet fysioterapeut og opprinnelig fra Nederland.  I over 35 år har han jobbet med rullestoler og rullestoltilpasning i diverse roller.

I det siste har hans arbeid fokusert på forholdet mellom sittende og liggende stilling, og det å forebygge kroppsdeformasjoner og trykksår. I dag er Menno ansatt som Competance manager hos Tidewave Medical og jobber med undervisning og veiledning.

Stål er en energisk og engasjert mann som har et stort hjerte for de som ikke har de samme forutsetningene som alle andre. Han er god på å finne løsninger som gir økt livskvalitet og glede i hverdagen.

Stål er praktisk anlagt og har med sin lange erfaring fra hjelpemiddelbransjen kunnskap om både enkle og sammensatte behov hos brukere i alle aldre.

Vi håper du vil bli med, og ta gjerne med en kollega –  hjertelig velkommen!
Dersom tidspunkt ikke passer, meld deg på for det og se opptak av webinaret i etterkant.