Hopp til innhold
| Solskinnshistorier

Storfornøyde i Special Tomato Sitter setet!

Les solskinnshistoriene fra to unge frøkner om det lille og hendige setet som man kan ha med nesten overalt.

Special Tomato Sitter er et lett og fleksibelt sete for barn med redusert muskelkraft/kontroll. Det har integrerte sidestøtter i sete og rygg samt vest eller skrittsele som gir god støtte og posisjonering. Setet veier svært lite og er laget i et robust materiale som er vannavstøtende og elastisk, og dermed også enkelt å vaske med såpe og vann. Det tåler kulde og revner ikke, og er dessuten latex-fritt. Den lave vekten gjør det enkelt å frakte og flytte rundt i huset, slik som for eksempel mellom kjøkkenstolen, sofaen og gulvet. Special Tomato Sitter egner seg også godt ombord i fly, men reglene er ulike hos flyselskapene, så ring og sjekk dette på forhånd.

Setet kan fås med støttekile som gjør at det kan stå rett på gulvet slik at barnet som sitter i setet kan delta i leken. Det fås også med en trebase med hjul som gjør forflytningen enkel. Setet finnes i fem størrelser og har integrert abduksjonskloss og hodestøtte.

Lillegull Emilys verden

Special Tomato Sitter sete og kilepute

“Dette setet har jeg og familien min blitt veldig glad i. Det er helt supert! Vi var i Tyrkia i sommer, og da satt jeg i dette setet på flyet. Siden jeg ikke har hodekontroll og ikke kan sitte, så passet setet perfekt. Det er også veldig kjekt å ta med når man skal bort på besøk da det enkelt kan festes til en vanlig stol. Understellet, som har hjul, kan tas av enkelt. Setet passer også til “tomato-vognene” fra Bardum, det synes vi er utrolig kjekt. Mamma håper at mange andre barn også får prøve dette setet.”

Klem fra Emily to år

Her sitter Emily fornøyd i sitt Special Tomato Sitter sete. På bloggen Lillegullemily skriver foreldrene om Emilys hverdag, opplevelser, betydningsfulle øyeblikk drømmer og produkter som gjør hverdagen litt enklere.

NB! Denne saken ble publisert i 2012 da Emily var to år. I dag er hun ti år og bruker fortsatt Speical Tomto Sitter sete (i en annen størrelse selvfølgelig) og er like fornøyd.

Jnete i Special Tomato Sitter sete ute i hagen. Hun ler. Foto

Vilde fem år

“Setet fungerer optimalt, snuppa er veldig fornøyd også. Det er så lett å bære med seg og fint å feste rundt spisestuestoler når hun vil sitte i setet fremfor rullestolen. Hun slapper så godt av i det.”

Vildes mor
Collage av ei liten jente i Special Tomato Sitter sete. Hun tegner og viser tommel opp. Foto

“Vi er helt avhengige av Tomato-setet vårt og bruker det nesten daglig. Det gir oss mer frihet og gjør at vi med en hardt handikappet datter på fem år lettere kan reise rundt og gjøre det andre småbarnsfamilier gjør. I løpet av ferien har vår datter vært på utallige båtturer, kjørt like mange karuseller som lillebror på Liseberg, vært på kino, kafébesøk, stranda, besøk hos venner også videre. I alle disse situasjonene var det veldig godt å ha med setet slik at vi foreldre ikke alltid måtte ha noen sittende på fanget. Ikke minst er det gull verdt ved flyturer! Det er enkelt å ha med seg, tar liten plass og passer inn de aller fleste steder.”

Vildes mor

Bruk av Spesial Tomato Sitter i barnevogn

Special Tomato Sitter i KFN vogn. Foto

Special Tomato Sitter veier nesten ingenting og kan brukes nesten overalt. Jentene er spesielt takknemlig for at setet kan brukes i barnevogner. Det gjør trilleturen langt enklere, tryggere og mer behagelig for hele familien. Setet passer i følgende av våre vogner (det passer også i mange andre vogner fra andre leverandører).

Special Tomato Sitter i en Special Tomato Jogger barnevogn:

Gutt smiler mens mammaen fester bilbeltet

06.06.2023 | Inspirasjon

Når skal man velge et spesialtilpasset bilsete?

Les mer

Mamma setter sønnen inn i et bilsete

06.06.2023 | Inspirasjon

Sikring av barn og ungdom i bil

Les mer