Hopp til innhold
| Solskinnshistorier

RotoBed®Free erstattet hjemmehjelpen. Nå klarer Bjørg seg helt selv.

Bjørg (79) fra Sandessjøen satt over rikstelefoner hos Televerket i 40 år før teknologien tok over og hun begynte i Kartverket. Der forble hun til hun ble pensjonist. På fritiden var det hagearbeid og turgåing som stod i fokus. Hun var lykkelig gift og fikk to barn med mannen Thore, som dessverre gikk bort for to år siden. Da er det godt å ha barn, barnebarn, oldebarn og en fritidskontakt som besøker henne jevnlig. Bjørg er en livsglad og selvstendig dame som får til det meste på egenhånd.

Bjørg smiler bredt til kameraet. Ved siden av er det illustrasjonsbilde av RotoBed. Foto

Det er ingen selvfølge. Bjørg har nemlig Parkinson, hvilket gjør at kroppen ikke vil helt det samme som hodet. Det er frustrerende.

Hva er Parkinson?

I hjernen har vi celler som styrer bevegelsene våre. Når man får Parkinsons sykdom blir disse cellene gradvis ødelagt. Det er først og fremst cellene som skiller ut dopamin som blir ødelagt, og mangel på dette stoffet gir langsom bevegelighet, stivhet i armer og ben og skjelving når man hviler. Det er tungt å starte bevegelsene, balansen forsvinner og gangen blir dårlig. Stemmen blir i mange tilfeller svakere og talen mer monoton, samtidig som ansiktet kan være uttrykksløst. Det er også vanlig med smerter i ryggen og i leddene. Les mer om Parkinson sykdom her.

Hjemmehjelp to ganger om dagen

Sykdommen eskalerte da Thore døde, og det ble tungt og vondt å bevege seg. Noen ganger må Bjørg ty til rullestolen. En spasme i nakken gjør at hodet hennes er bøyd fremover, nesten helt ned til livet. Det gjør det vanskelig å se hva man gjør og hvor man går.

Da det ble umulig å komme seg ut av sengen om morgenen og å legge seg om kvelden måtte hjemmehjelpen trå til. Selv med flinke pleiere var det en prøvelse og et energisluk for nordlendingen.

Den ressurssterke 79-åringen tok grep og kontaktet hjelpemiddelsentralen. Sammen kom de frem til at en RotoBed®Free kunne være redningen. Det stemte.

«Jeg har fått et nytt liv»

«RotoBed®Free gjør min verden mye veldig mye bedre. Uten denne sengen ville jeg ikke kunnet bo hjemme hos meg selv», forteller hun fornøyd. Uten sengen hadde hun bodd på et pleiehjem i dag. «Sengen gir meg mestringsfølelse og selvstendighet. Det føles godt å klare seg selv», sier nordlendingen.

Hun påpeker at fjernkontrollen er den beste hun har vært borti; den er enkel å forstå og har få og store knapper. Hun ligger komfortabelt og sover godt i den robuste sengen.

Denne driftige damen kan ikke lenger gjøre hagearbeid eller gå i fjellet, men kaster ikke bort tid på å dvele ved det; «Man må gjøre det beste ut av det når man er syk, ellers blir det bare verre», forklarer hun.

Bjørg anbefaler RotoBed®Free til alle i samme situasjon og håper at den kan gjøre flere liv langt enklere og mer selvstendig.

Hva gjør RotoBed®Free så smart?

Det unike med RotoBed®Free er at den har automatisk sving- og oppreisningsfunksjon. Slik fungerer det:

Sving- og oppreisningsfunksjonen gjør at Bjørg selv kan stå opp om morgenen og legge seg om kvelden uten anstrengelse eller hjelp.

Eldre dame sitter oppreist i RotoBed sengen og snakker sammen med sin datter. De smiler, og på bordet står det to kakestykker og et par kopper kaffe.

28.09.2021 | Inspirasjon

RotoBed® er tidenes smarteste seng!

Les mer

Jan Rønhoff Holstebro sitter med hunden på fanget. Foto

21.09.2021 | Solskinnshistorier

Jeg gleder meg til å stå opp!

Les mer

Sykepleier og eldre dame prater sammen

04.10.2021 | Nyttig informasjon

Kjøp av hjelpemidler til sykehjem, institusjoner og sykehus

Les mer