Hopp til innhold
| Solskinnshistorier

Jeg gleder meg til å stå opp!

Jan Rønhoff Holstebro (52) fikk nervesykdommen ALS som 48-åring. Han fikk en egen leilighet på et pleiehjem, hvor han har en fullautomatisk RotoBed® som gjør livet litt enklere.

Jan Rønhoff Holstebro sitter med hunden på fanget. Foto

Han har jobbet som bonde hele livet, og var en aktiv person som syklet og løp mye. Nå kan han bare stå i et par sekunder uten støtte. «Jeg prøver å fokusere på de positive tingene i stedet for å bruke kreftene på noe negativt», forteller han. ALS er en sykdom som forverrer seg over tid.

Fra kamp til lekende lett med RotoBed®

RotoBed® er sengen gjør en stor forskjell. «Før jeg fikk sengen var det en kamp å stå opp og legge seg. Jeg brukte ekstremt mye krefter på det og ble ofte frustrert», forteller Jan. «Nå er det lekende lett. Jeg kan nesten sove mens jeg står opp og legger meg. Det gjør at jeg får lyst til å stå opp», forteller han fornøyd.

Ser ikke ut som en pleieseng

«Sengen er også fin. En vanlig sykehusseng er så kald og kjedelig, mens denne ser ut som en vanlig seng». Dette er av stor betydning for Jan, spesielt i forhold til hans 11 år gamle datter som sover hjemme hos ham i blant. «Det er mange ting å akseptere når pappa får en slik sykdom», forteller han. Han synes det er viktig at det ser så hjemmekoselig ut som mulig, selv om han på et tidspunkt i fremtiden må ligge på et sykehus. «Det er viktig for meg at datteren min også kan være med der jeg er».

Rotobed seng dame i liggende
RotoBed® seng rotert i sittende
Rotobed seng rotert i stående

Selvstendighet og frihet

Det at Jan selv kan komme seg inn og ut av sengen er en viktig frihetsfølelse, og gjør dessuten også at kommunen sparer penger. Uten sengen ville han trengt hjelp minst fire ganger om dagen. Nå har han én times rengjøring hver 14. dag.

Jan Rønhoff har dessverre gått bort som følge av sin sykdom. Jan Rønhoffs familie har gitt RotoBed tillatelse til fortsatt å kunne fortelle om hans erfaringer med rotasjonssengen.

Men hvordan fungerer RotoBed® egentlig?

Eldre dame sitter oppreist i RotoBed sengen og snakker sammen med sin datter. De smiler, og på bordet står det to kakestykker og et par kopper kaffe.

28.09.2021 | Inspirasjon

RotoBed® er tidenes smarteste seng!

Les mer

Illustrasjon

05.10.2021 | Nyttig informasjon

Hvordan får man en kommunal fysioterapeut eller ergoterapeut?

Les mer

Sykepleier og eldre dame prater sammen

04.10.2021 | Nyttig informasjon

Kjøp av hjelpemidler til sykehjem, institusjoner og sykehus

Les mer