Hopp til innhold
| Inspirasjon

Tidewave vendemadrass – endelig på avtale med NAV!

Nå er endelig den innovative vendemadrassen fra Tidewave på avtale med NAV. Vi er veldig glade for at flere nå vil få tilgang til denne madrassen.

Eldre mann ligger på Tidewave vendemadrass. Smiler med armene bak hodet og dyna trekt over brystet.

For å unngå trykksår er det viktig at den pleietrengende blir snudd med jevne mellomrom. For de som ikke klarer dette på egenhånd er det vanlig å bli vekket annenhver time hver natt for å bli snudd. Dette ødelegger selvsagt nattesøvnen og har stor innvirkning på hva du orker på dagtid. Alle med småbarn kan nok relatere til hvor tungt det er å ikke få sove natten gjennom over tid.  

Tidewave-madrassen er en vendemadrass som selv vender brukerne om natten og minimerer (eller fjerner helt) behovet for manuell vending. Brukerne av madrassen trenger derfor ikke vekkes, og opplever å få mer energi, økt livskvalitet og mestring i hverdagen. 

Hva er Tidewave vendemadrass?

Tidewave er en norsk oppfinnelse som gjør ting ingen andre madrasser kan. Den kurver seg og løfter brukeren litt opp og sørger for mindre trykk på de steder der man er utsatt for trykksår. Ingen andre madrasser i hele verden gjør dette. Madrassen og brukeren beveger seg som ett. Brukeren blir dermed ikke skjøvet på eller dratt ned på én side. Du hører ikke, merker ikke og ser ikke at madrassen beveger seg. Tidewave er laget for å forebygge og behandle trykksår, men også velegnet for alle med balanseproblemer, er urolige, har smerteproblematikk. Om du er et barn som må hjelpes flere ganger per natt eller en voksen avhengig av familie eller hjemmehjelpen for å snu deg på natten – Tidewave tar jobben. Madrassen har et enkelt standard program, men kan også innstilles individuelt på den enkelte brukerens behov. For eksempel ved smerter på den ene siden eller spasmer i kroppen hvor bevegelser og lyder fra madrassen skal være skånsomme – da er Tidewave madrassen for deg.

Madrassen gir brukertilpasset bevegelsesstimuli og forebygger trykksår opp til og med grad fire (4). Den krummer seg rundt brukeren, og beveger seg kontinuerlig i et langsomt tempo fra side til side i en selvbestemt tidsperiode. I videoen nedenfor kan du se hvordan madrassen vender (videoen viser bevegelsen i økt tempo). Sekvensen går i virkeligheten så sakte at den som ligger på madrassen ikke vil merke at madrassen beveger seg.  

Det unike ved Tidewave vendemadrass:

 • Den unike kurven/krummen stabiliserer og gir brukeren en klem.
 • Brukeren og madrassen er i en synkron vendebevegelse.
 • Kontinuerlig og sakte vendebevegelse i opptil 30 graders sideleie.
 • Alt-i-ett madrass og vendesystem som passer i alle typer senger.

Hvem er Tidewave vendemadrass beregnet for?

Madrassen er beregnet for barn, ungdom, voksne og eldre. Madrassen passer for de som ikke kan endre stilling selv.

 • De som har behov for stillingsendring
 • De som har behov for individuelt venderegime
 • De som har risiko for trykksår

Hva er effekten ved bruk av Tidewave vendemadrass?

 • Bedre søvn, mer opplagt på dagtid
 • Bedre lungefunksjon (mindre slim og mindre hoste)
 • Behov for mindre smertestillende medisiner
 • Riktig posisjonering
 • Unngår trykksår og eksisterende trykksår forsvinner

Les mer om Tidewave

Du finner mer informasjon om Tidewave madrassene på våre produktsider. Dersom du har spørsmål eller ønsker å prøve Tidewave-madrassen er det bare å ta kontakt!