Hopp til innhold
| Inspirasjon

Sitski – et hjelpemiddel for en aktiv og morsom vinter

Det finnes et bredt utvalg av vinteraktivitetsutstyr og -hjelpemidler. Det er ingen grunn til at vinteren skal være en tid uten aktivitet og deltakelse.

Sitski ledsagerkjøring i full aktivitet ned alpinbakken

Hvem kjører sitski?

Sitski er noe for deg hvis du ønsker å kjøre alpint og ikke kan kjøre stående alpint på grunn av ditt funksjonsnivå. Dette kan blant annet være balanseproblemer, redusert eller ingen gangfunksjon. Du kan være selvstendig, eller kan ha behov for ledsager i større eller mindre grad.

Sittende alpinutstyr består av et sitteskall, en ramme og én eller to carvingski. Når du kjører selv, bruker du krykkeski, delvis for å holde balansen og delvis for å svinge. Dersom du skal bli ledsaget av en annen person, er det ikke nødvendig med krykkeski, men med en ledsagerbøyle.

Dame kjører sitski i alpinbakken
Ledsagerkjøring av sitski i alpinbakken

Trygghet i alpinbakken

Nybegynnere i sittende alpint, enten som ledsager eller utøver, anbefales opplæring, da dette er en aktivitet som krever innføring fra instruktører som har kunnskap til denne type hjelpemidler.

Det er viktig å komme i gang å få et trygt og grundig utgangspunkt, slik at du kan ha glede av skikjøringen og føle deg trygg. Med vår fagkompetanse og erfaring gjennomfører vi opplæring både for ledsager og utøver. Vi møter mange som synes det vanskelig å ta steget ut i bakken som ledsager, og synes det er skummelt med tanke på ansvaret og sitt eget ferdighetsnivå. Hvis du er på et middels nivå og mestrer parallellsvinger og hockeystopp, er veien kort til skiglede sammen i skibakken.

Delta på aktivitetsdager

Vi deltar og arrangerer vinteraktivitetsdager og skidager rundt om i landet hvert år. Vi opplever så mye skiglede og mestring at vi nesten ikke kan vente på å komme i gang igjen.

Les gjerne mer om de ulike sitskiene på produktsiden for sitski eller se vårt utvalg av vinteraktivitetshjelpemidler.